Zomerrecept: me­loen­sa­la­de met rau­we ham, munt en ge­roos­terd brood

Waarschijnlijk zijn jullie er wel van op de hoogte dat het de komende weken warm weer wordt! Met zelfs grote kans op een hitte golf. Dat betekent dat we vooral willen genieten van het warme weer en liever zo kort mogelijk in de keuken staan om een (warme) maaltijd te bereiden. Ga jij met warme dagen ook vooral voor gemak? En ben je gek op salades? Maak dan eens deze heerlijke meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood. 

Gerecht voor 4 personen, 10 minuten bereidingstijd en 10 minuten oventijd voor het stokbrood.

Wat heb je nodig? 

  • 1/2 stokbrood
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 cantaloupemeloen
  • 300 g snoeptomatenmix
  • 90 g prosciutto crudo
  • 125 g buffelmozzarella
  • 5 g verse munt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.
  2. Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.
  3. Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.
Bereidingstip

Je kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.

(bron: Allerhande recepten)

Deel op Facebook Verstuur per mail