Sinterklaas fudge met kruidnoten!

Wie aan Sinterklaas denkt, denkt al snel aan kruidnoten en chocoladeletters. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere lekkere snacks voor een sinterklaasfeest. Wij kwamen dit recept van Betty’s Kitchen tegen en willen deze graag met jullie delen. Heerlijke chocolade fudge met kruidnoten.

Haal zoveel mogelijk van de ingrediënten op de markt!

Ingrediënten:

  • Gecondenseerde melk (ca. 397 gram);
  • 130 gram pure chocolade, in stukjes;
  • 100 gram melkchocolade, in stukjes;
  • 1 eetlepel boter;
  • 120 gram kruidnoten;
  • 4 eetlepels amandelschaafsel;
  • rasp van 1 sinaasappel;
  • halve theelepels amandel extract

Materiaal:

  • Klein pannetje;
  • cakeblik 28 cm lang;
  • bakpapier;

Bereiding:

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Het is prima als het papier te groot is en er overhangt, dat maakt straks het eruit tillen van je Sinterklaas fudge alleen maar makkelijker. Giet de gecondenseerde melk in het pannetje. Voeg de pure en melkchocolade toe, evenals de boter. Verwarm dit al roerende op medium vuur, totdat alles samensmelt. Haal het daarna van het vuur.
  2. Roer de kruidnoten, 3 eetlepels amandelschaafsel, het amandelextract en slechts de helft van de sinaasappelrasp door het chocolademengsel heen, tot alles goed bedekt is met chocolade. Schep de Sinterklaas fudge in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Druk het mengsel goed in de hoekjes.
  3. Bestrooi de bovenkant van de Sinterklaas fudge met de overgebleven eetlepel amandelschaafsel en de overgebleven sinaasappelschilfers. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat minstens 6 uren opstijven in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
  4. Voor het serveren trek je het bakpapier uit de vorm. Snijd de Sinterklaas fudge in de lengte in 3 repen (dit gaat echt het beste als de fudge goed koud is) en snijd daarna de repen in elk 10 blokjes. Serveer direct.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail