Ovenschotel met zoete aardappel en spinazie (door Tijl Oomens)

Ingrediënten:
– 4 zoete aardappels
– 1 groot bekertje crème fraîche (200 ml)
– 300 gram verse spinazie
– 1 knoflookteen
– 2 handen geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in 10 minuten gaar.
– Snijd ondertussen de knoflookteen fijn.
– Wok de spinazie in wat olie totdat deze geslonken is, voeg het knoflookteentje toe en bak nog een minuutje mee.
– Giet de aardappelschijfjes af en leg een laagje in een licht ingevette ovenschotel.
– Meng de spinazie door de crème fraîche, voeg wat peper en zout toe, en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel.
– Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op.
– Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover.
– Maak af met de belegen kaas.
– Schuif de oven in en bak 10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

Deel op Facebook Verstuur per mail