Mexicaanse Quesadilla’s

Een simpel Mexicaans gerecht dat vooral lekker is voor de lunch, maar ook heerlijk is als diner. Quesadilla’s zijn eigenlijk Mexicaanse tosti’s en kunnen op verschillende manieren gegeten worden.

Hoofdgerecht/lunch
Bereidingstijd: 30 minuten
2 stuks

De ingrediënten voor dit gerecht zijn natuurlijk te vinden op de Culemborgse Markt. Voor de lekkerste kip kan je terecht bij De Marktpoelier, voor de meest verse groenten kan je terecht bij G. de Jong Fruit, Van Heusden of bij Van Alphen en voor verschillende soorten kaas bij De Kaaskoerier.

Ingrediënten:

  • 2 wraps
  • 200 gram kip
  • 1 (punt) paprika
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels mais
  • ½ zakje fajita kruiden
  • 1 handje geraspte kaas/ plakjes kaas
  • 1 bosui
  • 125 gram crème fraiche/guacamole
  • Olie om te bakken

Bereiding
Bak de ui in een pannetje. Voeg de blokjes kip toe en na een paar minuten ook de Fajitakruiden en eventueel al wat water.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip en kruiden. Bak op het laatst ook de mais mee.

Leg een wrap in een droge koekenpan en verdeel het kip mengsel op een helft en bestrooi/beleg dit met kaas en gesneden bosui. Klap de andere helft er overheen. Bak 3 minuutje en draai hem dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten. Snijd de quesadilla in punten en serveer met wat crème fraiche en/of guacamole.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail