Appel plaatcake

Zin in iets zoets maar toch net iets anders dan normaal? Probeer eens de appel plaatcake. Je hoort het goed, je hebt hier geen bakblik voor nodig maar kan gewoon op de ovenplaat met een stukje bakpapier! Daarnaast kun je deze plaatcake helemaal op je eigen manier invullen. Rasp je de appels liever of vind je de partjes bovenop de cake het allerlekkerst?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 4 appels
  • 200 gr bloem
  • scheutje citroensap
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • handje noten (bijv hazelnoten of walnoten)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de noten in stukjes. Smelt de boter in een pan of de magnetron.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Nu kun je deze keuze maken: wil je de hele appel raspen of wil je ook wat partjes bovenop de cake? Wanneer je er voor kiest om ook wat partjes op de cake te doen kun je hier het best 2 appels voor gebruiken en de andere 2 appels raspen.

Voeg een beetje citroensap aan de geraspte appels toe zodat het niet bruin wordt. (Indien je ook voor partjes appels hebt gekozen laat je deze nog even aan de kant.) Meng met een elektrische mixer de eieren en suiker. Voeg na een paar minuten de zachte boter toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Daarna voeg je de bloem, geraspte appel, kruiden en gehakte noten toe. Als het beslag goed gemengd is, schep je het beslag op een bakplaat met bakpapier. Leg eventueel de partjes appels bovenop de cake als je hiervoor gekozen hebt.

Bak nu de appel plaatcake ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.

(bron: lekker & simpel)

Deel op Facebook Verstuur per mail