Geplaatst op: 3 maart 2020

De Kaaskoerier al 46 jaar op de markt!

De derde maand van 2020 is inmiddels weer aangebroken. Voor de Kaaskoerier (uw kaasduo op de markt) is dit een bijzondere maand omdat ze alweer 46 jaar op de markt staan, daarom zetten wij ze deze maand in het zonnetje!

‘’Op zaterdag 2 maart 1974 ben ik op 15-jarige leeftijd begonnen bij een kaasboer. Ik kreeg voor de eerste dag 7,50 gulden en mijn baas gaf aan dat als het hem beviel, hij het volgende week zou verdubbelen (helaas verdubbelde hij het salaris niet elke week). Ook mij beviel het, dus heb ik daar ongeveer 9 jaar gewerkt totdat hij de markthandel weg deed. Toen heb ik er nog tot 1992 gewerkt en uiteindelijk heb ik de wagen van hem overgenomen. Vanaf dat moment ben ik dus voor mezelf begonnen op markten waar ik nu nog altijd sta. Aanstaande 2 maart 2020 sta ik alweer 46 jaar op de markt en het heeft nog nooit verveeld. In de jaren dat ik daar sta heb ik moeders met kleine kinderen gezien, waarvan de kleine kinderen de klanten van nu zijn. Sommige ken ik al meer dan 40 jaar!

Toen ik 46 jaar geleden voor het eerst op de markt stond bij Jan met de kaaskraam, waren zij ongeveer een halve supermarkt. Inmiddels is alles veranderd, vroeger was er nog een oude wipwap weegschaal met gewichten en bestonden er nog niet zo veel grote maten zoals nu.

Ik heb ooit geprobeerd om op een kantoor te werken, dat heeft exact 6 uur geduurd en toen had ik het al gezien. Het kantoorleven is niet voor mij, ik wilde naar buiten en niet naar binnen. Ik heb 2 kinderen waar ik altijd tegen zei dat het beter was als ze niet op een markt gingen werken. Vroeg op, laat thuis. Kou, regen, wind, zon, alle weersomstandigheden. Maar ja, toch staan ze nu allebei op de markt. Mijn dochter is mij komen helpen toen ik 15 jaar geleden een ongeluk kreeg met een heftruck en inmiddels wil ze niets anders meer. Het is een mooi vak maar je moet er wel voor in de wieg gelegd zijn. Iedere dag die leuke mensen helpen. Wat is mooier dan een klant helpen die de volgende week terugkomt met de vraag of je nog dezelfde kaas/worstjes/nootjes hebt als die van vorige week!

Toen ik 40 jaar op de markt stond heeft mijn gezin een leuke week georganiseerd. TV Rijnmond had dit opgepikt en hebben toen een leuk filmpje voor onze regio gemaakt. Lubach heeft vervolgens dit filmpje gebruikt in de film van Donald Trump over Nederland. Er zijn toen nog nooit zo veel reacties geweest.

Onze klanten zijn voor ons heel belangrijk, zonder onze klanten zijn we nergens. Wij willen onze klanten graag bij ons houden door elke week een andere aanbieding te doen. Wij hebben elke week een soort kaas voor maar €2,95 per 500 gram. En naast deze aanbieding hebben we zeker 10 andere aanbiedingen. Ik probeer mijn klanten altijd eerlijke informatie te geven over de producten, met mijn 46 jaar aan kennis en ervaring lukt dat vaak wel. De klanten mogen mee profiteren van mijn kennis.

De toekomst voor ons bedrijf is waarschijnlijk dat na een jaar of zes, mijn 2 kinderen het overnemen en kunnen doorgaan door op deze manier een boterham te kunnen verdienen.

Mijn producten komen van een goede leverancier en mijn eieren komen rechtstreeks bij de boer vandaan. De eieren zijn vers en de kippen hebben een goed leven. Ook koop ik bij veel boeren kaas, de koeien van deze boer worden dan ook goed behandeld. Onze noten worden ter plaatse gebrand op de markt om ze zo vers mogelijk bij de klant te krijgen.”

 

Deel op Facebook Verstuur per mail